Informatie

Kennis is macht

 

‘Kennis is macht’ is een bekend gezegde. Goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen is belangrijk voor ondernemers om de juiste bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen. De O-desk helpt hierbij door via deze site en door persoonlijk contact zoveel mogelijk informatie over ondernemerschap te geven. 

Op deze pagina vindt u interessante artikelen en video’s over ondernemerschap en een overzicht van relevante organisaties.   

Voor informatie, nieuws en bekendmakingen vanuit de overheid zijn onderstaande sites interessnt.

Waarom een eigen onderneming?

Een van de belangrijkste redenen om voor jezelf te beginnen is natuurlijk het resultaat. Je bouwt iets op waar jij zelf alle vruchten van plukt. Je bent ergens goed in en maakt hier je beroep van, waarbij je vervolgens alle touwtjes zelf in handen hebt. Je kunt dus zelf richting geven aan je eigen bedrijf. Jouw visie is waar je onderneming op gebaseerd is. Hou je niet van een 9 tot 5 baan en ben je graag flexibel wat betreft jouw uren? Als zelfstandig ondernemer bepaal je je eigen agenda. Hierop voortbordurend kun je dus ook je eigen vakanties inplannen, het aantal uren waar jouw werkweek uit bestaat bepalen en ook niet onbelangrijk; je maakt zelf alle eindbeslissingen.

Er bestaat geen formule waarmee iedereen goed, innovatief en succesvol kan ondernemen. Daarom zal je aan alles moeten denken en je overal in moeten verdiepen. En dat is veel! Denk bijvoorbeeld aan je eigen marketing verzorgen en je dienstpakket bepalen. Hoe doe je dat? Stem je dit af op je opdrachtgever? Daarnaast zijn er ook de praktische vragen die je jezelf moet stellen, zoals welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn diensten of als ondernemer in het algemeen? Hoe ga ik mijn administratie inrichten? Om te kunnen blijven groeien als ondernemer is het belangrijk dat je je op deze vlakken door de juiste partijen laat adviseren. Zoek dus in al jouw adviseurs iemand die je kan inspireren en kan bijdragen aan het succes van je onderneming!

Zelfstandig ondernemerschap is vooral geschikt voor mensen die risico’s durven nemen, erg veel waarde hechten aan hun vrijheid en eigen tijdsindeling. Het geeft veel voldoening om je eigen “ding te doen” en ondanks de nadelen zeggen de meeste zelfstandigen die de sprong hebben gewaagd niet meer terug te willen naar een baan in loondienst. Wat zijn jouw belangrijkste beweegredenen om je eigen onderneming te willen starten? Schrijf dit eens op voor jezelf en kijk of het alle moeite waard is om je eigen bedrijf te starten. Er gaat veel tijd, geld en energie in zitten en soms kan na een aantal jaren blijken dat alle moeite voor niets is geweest en dat je toch beter af bent met een (veilige) baan in loondienst. Onderzoek eerst de markt en kijk of jouw product of dienst wel levensvatbaar is.

 

https://www.deboodschap.today/

http://www.gov.sr/

 

 

Let op: dit onderdeel is alleen beschikbaar voor de blocks: platinum